Spenen betekenis

spenen betekenis

"Mijn buik is platter en ik kan ook sommige kleren weer aan". "Ik meen dat dit vogeltje een roodborsttapuit is, maar moeilijk te zien, want de foto is niet al te scherp zegt de vrouw van de bijna al een oude man. "Appendix 2: Select chronology of renaming". "Get a place close to the window and enjoy the big selection of greek dishes. "De producten die ik besteld heb zijn uitstekend. 'de ziekte van Lyme wolf-dieter Storl. 't Was twintig minuten werk.

Vertalingen van spenen synoniemen. Informatie betreffende spenen in het gratis Engels woordenboek en encyclopedie. Wat is de betekenis van spenen? Op Ensie, encyclopedie sinds 1946, vind je 2 verschillende betekenissen van het woord spenen. Spenen kan ook verwijzen naar het overschakelen van zogen op een volwassen dieet bij zoogdieren. Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Speen of met Speen in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Speen inzichtelijk te maken. Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Verspenen. Je kunt ook zelf een definitie van Verspenen toevoegen. Spenen (meerv.) cholesterol 1) uiteinde van de uier van een koe waar de melk uit komt - nipple. 2) zacht voorwerp met een gaatje in de vorm van een tepel van een vrouwenborst.

spenen betekenis
wijn geven. (ik speende, heb gespeend ontwennen van de moederborst; visch, aan visch zuiver water geven; (fig.) zich onthouden, het gebruik (van iets) matigen; eenen herstellende, hem niet te veel voedsel of wijn geven. Op deze pagina vind je 2 verschillende betekenissen of definities van het woord spenen, geordend van meest populaire betekenis naar minst populaire. Indien je zelf nog een definitie of synoniem kent, kan je deze onderaan deze pagina toevoegen. Spenen zijn gemaakt van latex of van siliconenrubber (kunststof). Er zijn vele soorten spenen. Het is een kwestie van uitproberen welke speen de beste voor een. Volgens het Centrum voor leesonderzoek kent 98 van de nederlanders en 96 van de Vlamingen het woord spenen. Definitie van spenen in het Online woordenboek. Betekenis van spenen vertalen spenen vertaling.
spenen betekenis

Spenen - 8 definities - encyclo


1) Afwennen 2) Een speen vormen 3) Fopspenen 4) gevangen vis in leven houden 5) Hem recept niet te veel voedsel of drank geven 6) Het begeerde onthouden 7) niet meer zogen 8). Van de speen of de borst nemen. Verspaand ijzer, voornamelijk staalkrullen, als lading. Toon uitgebreidere definities, deze woorden eindigen op spenen: fopspenen verspenen. Herkomst volgens spenen (van de borst nemen hoe bekend is het woord? Volgens het, centrum voor dieet leesonderzoek kent 98 van de nederlanders en 96 van de Vlamingen het woord spenen).

Spenen en flesjes steriliseren - babyplaza


Beschikte elke stad oorspronkelijk over verschillende exemplaren, een reeks van 12 stuks is later heel normaal; meestal blijven hiervan slechts én of enkele stukken over. Tijdens de 15de 17de eeuw in gebruik. Stegkanne (Du.) Tinnen schenkkan, in Zwitserland in gebruik van de 17de tot de 19de eeuw. Het model lijkt op dat van de jan Steen-kan ; de romp van de kan is peervormig, de tuit is recht van vorm en schuin op de romp gezet, daarmee verbonden door een verbindingsstang (Steg) die soms de vorm heeft van een arm met een. Het deksel is voorzien van een knop en het onderste gedeelte van het oor loopt recht omlaag. Stitze (Du.) hoog type drink- of schenkkan zonder of met schenklip (Schnabelstitze) met holronde romp die aan de voet het breedst. Het deksel is gewelfd of vlak en hartvormig, het oor hoog aangezet. Stamt uit de 17de eeuw uit zuid-duitsland en Zwitserland.

spenen betekenis

Werden óf gebruikt voor het spenen van diersoorten lammetjes, voor ziekenvoeding; óf gewoon als schenkkan. In de 16de en 17de eeuw eerste in gebruik. Schiure beker) duitse drinkbeker uit de 15de en 16de eeuw op vlakke bodem of standring, met roodbuikig lichaam en horizontaal afstaand handvat. Schleifkanne (Du.) Hoge tinnen kan uit de 15de en 16de eeuw, stammend uit Silezië. De kan heeft een naar boven schuin toelopende wand; de romp is verdeeld in polygonale vlakken, die doorgaans versierd zijn met gegraveerde religieuze voorstellingen of afbeeldingen van heiligen. De kan is voorzien van drie klauwpootjes, handvat, en soms van een messing kraantje en scharnierend deksel.

Op dit deksel zijn dikwijls in reliëf attributen afgebeeld die betrekking hebben op het desbetreffende gilde. Bij gildenfeesten werden deze kannen als schenkkan gebruikt. Een andere uitvoering van deze kan heeft een cilindrische romp; deze komt tot in de 18de eeuw voor. siertin of Britannia metal (Eng.) Legering van tin met 7 antimoon en 2 koper, vanaf. 1770 toegepast als goedkope imitatie van pleet. Stadskan Grote tinnen schenkkan, waaruit de erewijn geschonken werd voor de genodigden van de stadsmagistraat, of waarin de stadswijn als geschenk aan vooraanstaande gasten werd aangeboden.

Wat betekent guste en drachtige zeug?


Voorloper van de zuigfles van 16de 18de eeuw. ratskanne (Du.) zie, stadskan. Rembrandtkan, tinnen drinkkan uit de 17de eeuw, met cilindrische hals met deksel, iets versmalde voet en een balustervormige romp en oor. Het verband met Rembrandt is onduidelijk. Rose and crown) Ontleend aan het wapen van de tudors, werd in het begin van de 16de eeuw door het Londense tinnengietersgilde ingesteld als merk voor de beste kwaliteit tin (2 procent lood en 98 procent tin). Het roosmerk werd door de nederlanden overgenomen.

In de 17de eeuw wordt onderscheid gemaakt tussen tin van de beste kwaliteit waarvoor een grote roos wordt gebruikt en tin van tweede kwaliteit dat met een kleine roos wordt gemerkt. rörken (Du., pijpje) Tinnen drinkbeker die gedurende de 17de en 18de eeuw in noord- duitsland in zwang was. De beker is voorzien van een meestal glad deksel en s-vormig handvat, de slanke romp verbreedt zich naar boven toe, de voet is plat en breed. Als duimrust is een bolletje op het deksel aangebracht. rose and crown zie roosmerk. Schapenkannetje hollands tinnen, gedrongen kannetje met schuinstaande laag aangezette tuit, door dwarsstang aan de hals verbonden.

Betekenis plantennamen - volkoomen

Men hechtte de insignes zichtbaar aan hoofddeksel of op kleding, maar ook zijn bij opgravingen op plankjes gehechte exemplaren gevonden. Pied de biche (Fr.) Type lepel, gemaakt van zilver, tin en soms van messing, waarvan het uiteinde van de steel voorzien is van twee insnijdingen, en daardoor in drie delen is verdeeld, waarvan het middelste breder is dan de andere twee. De steel is plat en het uiteinde breed uitgehamerd. Steel en bak zijn doorgaans door middel van een naald met slank elkaar verbonden. Dit type lepel werd vanaf het midden van de 17de eeuw gemaakt, in later tijd werden de stelen soms met graveerwerk geornamenteerd. Platwerk, oude benaming voor platte tinnen borden, schalen, teljoren, schotels. D., in tegenstelling tot holgoed, dat ook wel rondwerk werd genoemd. Platwerk werd gegoten en vervolgens met de hamer bijgewerkt. Biberon) Zilveren of tinnen zuigkannetje met deksel en meestal opzij geplaatst oor producten voor kleuters.

spenen betekenis

Gratis woordenboek van Dale

De maten werden gemaakt voor een inhoud van 1 centiliter tot 2 liter. Nederlandse maten zijn in de 16de en 17de eeuw balustervormig, maar krijgen al spoedig de bekende cilindervorm; de schenkrand is doorlopend en loopt boven het rechthoekige oor omlaag. Franse maten zijn cilindervormig, maar zonder aflopende cholesterol schenkrand en zijn voorzien van een rechthoekig oor. Engelse maten zijn meestal, vanaf de 16de eeuw, balustervormig en gedrongen van vorm, met iets uitlopende voet. Pewter) Legering van lood en tin waarvan van oudsher het meeste tingoed werd gemaakt. pelgrimsteken, tinnen insigne dat in de middeleeuwen door de aan bedevaartsplaatsen verbonden instellingen te koop werd aangeboden. Deze insignes waren ajour-gegoten en vertoonden de uitbeelding van het desbetreffende mirakel, verlucht met toepasselijke teksten en gevat in een architectonische contour. De bedevaartgangers namen deze insignes mee ten teken dat zij de tocht hadden volbracht, en om zich op de terugtocht van een zekere welgezindheid te verzekeren.

Laatbekken, ondiepe, ronde kom met én ajour bewerkt handvat, gebruikt bij de aderlating. Gemaakt van zilver, tin of plateel. Soms zijn de kommen voorzien van een schaalverdeling. 17de en 18de eeuw. maten en maatjes, vanaf de middeleeuwen tot in de 19de eeuw gemaakt van tin, vanaf de 18de eeuw ook van koper, met aan de binnenkant een laagje brons of tin. Maten zijn aan de bovenrand voorzien van ijktekens - door de overheid ingeslagen stempels slank - die betrekking hebben op de inhoud en slechts gedurende een bepaalde tijd geldig zijn, waarna het voorwerp opnieuw moest worden geijkt. In herbergen werden ook maatbekers gebruikt en maatkannen, aan de binnenkant voorzien van een pinnetje dat de juiste hoeveelheid drank aangaf.

Mond-en-klauwzeer dgz - dierengezondheidszorg Vlaanderen

Doorverwezen van gespeend spenen, toon zonder doorverwijzing werkw. Afbreekpatroon: 'spe - nen, vervoegingen: speende (verl. Vervoegingen: gespeend (elw.) 1) het afwennen van de speen of de borst. Voorbeeld: een kind spenen, synoniem: niet meer zogen 2) het niet krijgen of nemen van het gewenste; zich koolhydraten dingen ontzeggen, voorbeeld: Hij was daar gespeend van elke luxe. Hij is gespeend van passie. (Hij heeft geen enkele passie.). Synoniemen fopspenen 6 definities op Encyclo, let op: Spelling (deels) uit 1864: bedrijvend werkwoord gelijkvloeiend (ik speende, heb gespeend ontwennen van de moederborst; visch, aan visch zuiver water geven. Afwennen van de moedermelk bij zoogdieren.

Spenen betekenis
Rated 4/5 based on 905 reviews
Recensies voor het bericht spenen betekenis

  1. Cejocef hij schrijft:

    Beide bouten zijn voorzien van een bevestigingsmogelijkheid. spindelolie : smeerolie, die voornamelijk geschikt is om handspindels te smeren. De amsterdamse snip heeft een afwijkend model.

  2. Comyr hij schrijft:

    De schepen hadden geen statie, maar een draai-over-boord. Dit kan zich uiten in schuwheid, angst en onderdanig gedrag. De grotere veerschepen en de kleinere groentenschuitjes.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: