Buikspieroefeningen zonder de rug te belasten

buikspieroefeningen zonder de rug te belasten

Uiteindelijk ontstaan er nog meer problemen, in vele gevallen rugklachten, knieklachten en schouderklachten. Met deze feiten op een rij is het duidelijk, dat de onevenredige druk op de wervelkolom door flexie, niet verder versterkt zou moeten worden door deze nog eens te gaan belasten. Het trainen met een bolle rug, brengt bovendien de krachtige thoracale extensoren, in een ongunstige positie, waardoor prestaties verslechteren en de druk nog meer oploopt. De kwaliteit van de discus en de sluitplaten zijn deels genetisch bepaald en sommige mensen kunnen 100.000 sit-up's doen zonder (chronische)klachten te krijgen. Maar het probleem is, dat je aan de buitenkant niet kunt zien, hoe sterk de rug is en het gaat (ooit) fout. De vraag is dan ook waarom je het risico zou willen lopen op onomkeerbare schade? De wetenschap zegt: 'sit up's en crunches zijn een aanslag op de tussenwervelschijven!' gelukkig is er altijd nog de wetenschap die uitkomst kan bieden in deze discussie die anders nooit een winnaar zal hebben. Wat zegt de wetenschap over oefeningen/bewegingen als de sit up's en crunches?

Het is natuurlijk zo dat deze oefeningen al tientallen jaren overal ter wereld worden uitgevoerd maar dat wil nog steeds niet zeggen dat het ook effectieve en verantwoorde oefeningen zijn. Een goed voorbeeld doet volgen maar een verkeerd of slecht voorbeeld kun je immers ook volgen. Veelal is ook gebrek aan kennis de oorzaak dat sporters en trainers deze oefeningen blijven doen. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze oefeningen zeer slecht voor de wervelkolom en tussenwervelschijven zijn. Integendeel, er is helemaal geen argument meer om deze oefening nog te blijven doen en core strength stability training is vele malen effectiever, niet blessure gevoelig verwijderen en zorgt wel voor resultaat met betrekking tot de rompspieren en lichaamshouding! Hierdoor ontstaat een verkeerde lichaamshouding! Correct, verkeerde lichaamshouding, het resultaat van oefeningen als de sit up's en crunches kun je hierboven zien bij figuur. Dit heet ook wel het upper crossed syndrome. Dit heeft te maken met het feit dat de rectus abdominus direct vastzit aan de ribbenkast. Wanneer je oefeningen waarbij continu een bolle rug ontstaat blijft doen dan zal de rectus abdominus steeds strakker worden waardoor de borstspieren en schouders steeds verder naar voren worden getrokken met als gevolg een verkeerde bolle houding zoals bij figuur.

buikspieroefeningen zonder de rug te belasten
De irritatie die daardoor ontstaat aan het ruggenmerg en de uitgaande zenuwbanen activeren ogenblikkelijk het autonome beschermings- mechanisme. Dit zorgt voor het aanspannen van de spieren op de betreffende plaats om schade te voorkomen maar juist door dit proces zal de schade alleen maar groter worden omdat je lichaam beweegt in een onnatuurlijke houding. Het lichaam word in een andere functie gedwongen en er ontstaat een verkramping van de spier. Een verkrampte spier verliest gedeeltelijk of geheel zijn kracht en kan dus niet meer doen, waarvoor hij gemaakt. Andere spieren zullen dan zijn taak moeten overnemen, die daardoor op hun beurt weer overbelast geraken en daardoor ook weer in een andere functie worden gedwongen waardoor er een verkramping ontstaat. De rectus abdominus (six-pack muscles) trekt het bovenlichaam juist naar voren. De doelstelling is natuurlijk om een sterke en strakke buik te ontwikkelen en daarbij wordt vooral aandacht besteed aan de six-pack. Deze spier heet de rectus abdominus en hecht zich zowel aan de ribbenkast (onderste ribben) als aan de voorkant van het bekken.
buikspieroefeningen zonder de rug te belasten

7 Beste buikspieroefeningen voor Thuis voorbeeld Schema


Deze oefeningen en alle varianten hierop zijn een directe aanslag op de wervelkolom en tussenwervelschijven waardoor onder andere rug- en nekklachten ontstaan. Daarnaast hebben al heel veel mensen last van (chronische) rug- nekklachten en deze worden veelal juist nog erger gemaakt model door deze oefeningen! Het gaat hier om alle oefeningen waarbij een bolle rug ontstaat en deze zou je niet moeten uitvoeren! Echter, zijn deze oefeningen inmiddels zo 'gewoon' geworden dat we ook echt geloven dat deze oefeningen werken. En helaas kun je tegenwoordig ook niet op de 'instructeurs' vertrouwen omdat het huidige niveau van vele instructeurs (nog) steeds niet goed. Dit is ook de reden waarom veel sporters nog steeds verkeerd blijven trainen. Waarom baksoda moet je deze oefeningen niet (meer) doen en wat is er slecht/verkeerd aan? Fig.1 Sit up's, fig.2 Crunches, hierboven zie je de welbekende oefeningen en met deze oefeningen buig je de wervelkolom volledig tegen de natuurlijke s-vorm in naar voren.

De beste buikspieroefeningen, gezondheidsnet


Ontdek 7 effectieve buikspieroefeningen voor de middelste, buitenste en zijkant van de buikspieren inclusief schema. Hoewel je regelmatig gebombardeerd wordt met oefeningen waarvan wordt beweerd de buikspieren te versterken en te tonen, zijn veel van deze oefeningen inadequaat en inefficiënt. Zoveel als de lage rugpijn het toelaat, mag je de rug bewegen. De mobiliteit van de onderrug is te verbeteren door de volgende oefening. Ga op je rug liggen met gebogen knieën en de voeten plat op de grond. De, core unit; Core strength stability training. Het lichaam is gemaakt om te bewegen maar doordat we veel tijd zittend en liggend doorbrengen ontwikkelen we een verkeerde en slechte lichaamshouding, meestal zonder dat we het zelf in de gaten hebben! Om dit tegen te gaan en/of te herstellen is core strength stability trainin.

buikspieroefeningen zonder de rug te belasten

Door de langere remweg is de piekbelasting van de rug bij spelen op gravel lager dan bij spelen op hardcourt. Pas de training aan, waarbij je aanvankelijk zoveel mogelijk de bal vanuit een gebied van twee bij twee vierkante meter slaat. Hierdoor kan je wel goed je voetenwerk oefeningen blijven doen (kleine pasjes maken, steeds goed voor de bal komen staan zonder dat de rug door alle te veel reiken overmatig zwaar belast wordt. De volgende oefeningen geven een vrij zware belasting van de rug, zodat deze langzaam opgebouwd moeten worden: de service (met name de kick service en topspin service harde topspin forehands vanuit open stand; lage of moeilijk haalbare volleys; zware links-rechtsoefeningen; en hoge topspin backhands. Ook gecombineerde volley-smash drills, waarbij je afwisselend een volley en een smash slaat, zijn zeer belastend voor de rug. Het is in de beginfase beter om beide slagen apart te trainen. Hoe voorkom je herhaling van aspecifieke lage rugklachten?

Doe een volledige warming-up vór en een cooling-down na de training of wedstrijd van elk circa tien tot vijftien minuten. Besteed daarbij voldoende aandacht aan correct uitgevoerde rekoefeningen. Zorg voor een goed spiercorset door tenminste twee keer per week buik- en rugspieroefeningen te doen. Zorg voor een rustige opbouw van de trainingen, zodat je lichaam geleidelijk kan wennen aan de extra belasting. Zorg voor een goed passende tennisschoenen met aandacht voor goede schokdemping, zijwaartse stabiliteit, feeling met de ondergrond (grip) en een optimaal draagcomfort. Ook wanneer je last hebt van een slap laesie of, osgood Schlatter is een goede behandeling essentieel. Slim Tennis informeert je met leerzame teksten over blessures in tennis.

Specifieke buikspieroefeningen, oefeningen voor de bovenbuik

Zodra je in staat bent om alle boven beschreven oefeningen goed uit te voeren, kun je weer aan sporten gaan denken. Hieronder staan enkele oefeningen om op te bouwen naar de sportbelasting. Figuur 4 Aspecifieke lage rugklachten versterken dieet rug en buik bruggetje. Ffiguur 5 Aspecifieke lage rugklachten versterken rug en buik skippybal. Weer tennissen na rugklachten. Bij lichte rugklachten hoeft de tennistraining niet volledig gestaakt te worden, maar wel aangepast. Bij ernstige klachten is trainingshervatting na zes weken tot drie maanden meestal weer mogelijk. Probeer goed zoveel mogelijk op gravel te spelen en zo weinig mogelijk op hardcourt.

buikspieroefeningen zonder de rug te belasten

Buikspieroefeningen voor thuis - wat weet jij?

Op het moment dat de ergste lage rugklachten verdwenen zijn, kun je beginnen met de opbouw van de belasting. Bij deze opbouw mag je enige doffe of zeurende pijn normaal voelen, maar scherpe pijn is het signaal om rust te houden. De opbouw van de belasting verloopt in drie stappen, van licht naar zwaar. Verbeteren van de normale functie herstel lage rugklachten. Figuur 2 Aspecifieke lage rugklachten rekken spieren onderrug. Figuur 3 Aspecifieke lage rugklachten versterken rugspieren. Opbouwen van de sportbelasting, zonder lage rugpijn.

De meest voorkomende symptomen van aspecifieke lage rugklachten zijn een zeurende pijn en stijfheid laag in de rug, met soms stekende pijn bij verkeerde bewegingen. De pijn straalt soms uit naar de billen en achterzijde van de bovenbenen, maar komt in het algemeen niet voorbij de knie. Eerste hulp bij lage rugpijn, indien je de lage rugpijn er tijdens het spelen acuut voelt komen, is het verstandig te stoppen met spelen en én tot twee dagen rust te nemen. Warmte en massage hebben vaak een gunstig effect, omdat de spierspanning daardoor afneemt. Bedrust is in het algemeen niet nodig en dient indien nodig zo kort mogelijk gehouden te worden (bijvoorbeeld een uurtje op bed liggen tot de ergste lage rugpijn gezakt is). Het beste is zo snel mogelijk de normale activiteiten weer maxima op te pakken en met een oefenprogramma te starten. Laat bij ernstige klachten of indien de rugklachten vergezeld gaan van andere verschijnselen, zoals uitstralende pijn in het been tot aan de voet, tintelingen, gevoelstoornissen of krachtverlies, de blessure beoordelen door een (sport-)arts. Deze kan je persoonlijk advies geven en in een aantal gevallen doorverwijzen voor verder onderzoek of behandeling door een (sport-) fysiotherapeut. Hoe herstel je van rugklachten?

Rug, symptomen, behandeling en, oefeningen

De waarheid en de wetenschap over sit up's en crunches; Wat je moet weten;. 1 rule: 'no more sit up's crunches'. 2 rule: 'do more compound exercises'. 3 rule: 'do more core strength stability training'. Inleiding, de sit up's, crunches en daarbij alle varianten waarbij maxima een bolle rug ontstaat zijn zeer slecht voor de wervelkolom en tussenwervelschijven! Deze oefeningen zorgen absoluut niet voor het versterken van slappe buikspieren en/of rugspieren. Het eeuwige, zeer hardnekkige, fabeltje over plaatselijk vet verbranden op de buik is zeker niet berust op ware feiten.

Buikspieroefeningen zonder de rug te belasten
Rated 4/5 based on 651 reviews
Recensies voor het bericht buikspieroefeningen zonder de rug te belasten

 1. Ekyrewel hij schrijft:

  De állerbeste buikspieroefeningen, ten eerste moet je weten dat je buikspieren uit meerdere spiergroepen bestaan: de middelste buikspieren, onderste buikspieren en de spieren aan de zijkant. Je kunt deze oefeningen gewoon thuis doen, wanneer jou dat uitkomt. Wil je meer trainingen die buikvet verbranden?

 2. Ubabupi hij schrijft:

  Anders staan we maar 5 minuten eerder. 5 minuten per dag, wil je echt resultaat zien? Vervolgens til jij je schouders en hoofd ongeveer 10 centimeter op, blijf 1 seconde hangen en laat je weer zakken. Neem nadat je oefening 1 en 2 beide hebt gedaan zon 30 seconden rust.

 3. Anabuda hij schrijft:

  Hieronder een 3-tal oefeningen waarmee jij de spieren in je onderbuik traint! Consistentie, doe dit iedere dag. Vooral de hormonen insuline en cortisol dragen in belangrijke mate bij aan vetopslag, dus als je lichaam teveel van deze hormonen aanmaakt krijg je vanzelf buikvet, ook als je gezond eet en regelmatig beweegt. Herhaal deze routine ook.

 4. Zated hij schrijft:

  Herhaal dit ongeveer 8x en neem weer 30 seconden rust. Als je de grote spiergroepen veel trainingsprikkels geeft gaat je lichaam meer groeihormoon en testosteron aanmaken, waardoor je totale spiermassa toeneemt. "Double leg lift de 2de oefening begint hetzelfde als de eerste oefening.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: